zondag 19 oktober 2008

Wraps

Bij Carrefour (maar uiteraard ook op andere plaatsen) vind je van die "wraps". Deze leken nog het meest op durums. Maar je hebt er ook in pannenkoekvorm. Dat maakt allemaal niet uit, ze zijn allemaal lekker ;o)

Kip&pesto;

Ingrediëntenlijstje;
- 4 tot 6 wraps
- 4 kipfilets
- een potje groene pesto
- ijsbergsla
- tomaten
- pijnboompitten
- wraps.

Ik stoom 4 kipfilets gaar in de microgolfoven. Daarna in stukken snijden. Een lepeltje pesto in een kom doen en de stukjes kipfilet er door mengen. Een tijdje laten staan. Pijnboompitten bakken in de pan (roosteren) zonder vetstof tot ze bruinig beginnen zien. Onder de pesto-kip roeren. De wrap nemen. Een blaadje ijsbergsla er op, een paar dunne schijfjes tomaten en de kip met pesto er over verdelen en dichtvouwen.

Provencaalse groenten;

Ingrediëntenlijstje:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
- 2 à 3 tomaten,
- champignons
- geraspte kaas
- wraps

Een aubergine, een courgette, een rode, een gele en een groene paprika (en eventueel champignons, maar had ik weggelaten omdat Annouk dat niet lust) en een tomaat of 2 (ontvellen en ontpitten) in blokjes snijden. Daarna allemaal gaar stoven met een beetje olijfolie. Over de wrap verdelen, goed wat geraspte kaas over verdelen en dichtvouwen!

Ei:

Ingrediëntenlijstje voor 4 wraps;
- 6 eieren
- 1 pak gerookte spekreepjes
- bieslook
- wraps

3 eieren klutsen met 1/2 pakje gerookte spekreepjes en wat bieslook. Omeletje bakken en verdelen over 2 wraps, dichtvouwen en smullen!

Zalm;

Ingrediëntenlijstje voor 4 wraps:
- een pakje gerookte zalm van 4 tot 6 schijfjes
- een potje kruidenkaas (boursin, tartare, ...)
- ajuintje
- ijsbergsla
- wraps

Kruidenkaas over de wrap smeren, blaadje ijsbergsla er op, stukjes gerookte zalm er op en een ajuintje er over snipperen. Dichtvouwen, klaar!

Geen opmerkingen: