zondag 19 oktober 2008

Kaastaart

Dit moet zowat het makkelijkste en snelste én lekkerste receptje van de hele wereld zijn ;o)
En het is (op de koekjes na) lactose én ei-vrij!
Ingrediënten:

- petit-beurre koekjes
- vloeibare boter
- alpro-soja yoghurt (ik had aardbeiensmaak)
- enkele blaadjes gelatine
- en een springvorm.

Eerst verkruimel je de petit-beurre koekjes heel klein, doe er een goeie geut boter onder en mengen. Dit mengsel mag op de bodem van de springvorm komen.
Dan neem je 4 blaadjes gelatine en leg die te weken in een ruime kom water. Zodra ze mals zijn, uitknijpen en in een kommetje doen. Daar giet je 2 eetlepeltjes kokend water over zodat ze helemaal oplossen. In een kom doe je ondertussen 1 liter yoghurt. Daar giet je de gelatine bij, eens goed mengen en dat boven op het koekjesmengsel in de springvorm storten. Enkele uurtjes laten afkoelen in de koelkast, en je hebt een overheerlijke kaastaart! Deze kan je nog versieren met verse stukjes aardbei

Je kan ook variëren natuurlijk. Neem bijvoorbeeld yoghurt met perzikkensmaak, dan kan je er ook nog stukjes perzik in verwerken.

Geen opmerkingen: