zondag 19 oktober 2008

Lasagna van de Weight Watchers

Ingrediënten
- 16 lasagnebladen (280 g)
- 120 g geraspte light kaasBolognesesaus
- 4 koffielepels olijfolie
- 1 grote gehakte ui
- 500 g americain natuur
- 500 g gehakte wortelen (of grof geraspt)
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 2 eetlepels tomatenpuree (40 g)
- 4 uitgeperste knoflookteentjes
- basilicum
- 1 glaasje water (125 ml)
- peper en zout

Bechamelsaus
1 liter magere melk
80 g bloem
1 bouillonblokje

Bereiding:
Bolognesesaus: Bak de ui, het vlees en de wortelen in de olie. Voeg de gepelde tomaten en hun vocht, de tomatenpuree, de knoflook, de basilicum, de kruiden en water toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat 30 minuten sudderen.
Bechamelsaus: Leng de bloem aan met 250 ml koude melk. Warm de rest van de melk op met het bouillonblokje. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de opgeloste bloem toe als de melk begint te koken en meng met een houten lepel tot de bechamelsaus indikt. Haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 180°C .
Lasagne: Leg in een grote ovenschaal laag om laag de bolognesesaus, de lasagnebladen en de bechamelsaus tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een laag bechamelsaus bestrooid met geraspte kaas. Zet 30 minuten in de oven.
De pasta neemt het vocht van de bolognesesaus op tijdens het garen, de saus mag dus een beetje vloeibaar zijn.

Geen opmerkingen: