zondag 19 oktober 2008

Pepernoten

Jaja, de sint is weer op komst. Altijd leuk om te koken met een thema.

Ingrediƫnten:

- 100 gr zelfrijzende bloem
- 50 gr bruine bastardsuiker (ik gebruik hiervoor rietsuiker)
- 1 theelepel speculaaskruiden (te krijgen bij een kruidenwinkel of aveve)
- 1 mespuntje zout
- 40 gr koude harde (soja)boter
- 2 eetlepels melk

Alles onder elkaar mengen, en kneden tot het deeg soepel wordt. Dat kan even duren, het is nogal vrij plakkerig deeg. Dan het deeg in kleine knikkertjes rollen (1 cm diameter) en op een bakplaat leggen. 20 minuutjes bakken op 170 °C in een voorverwarmde oven en smullen maar!
Euh, je haalt er dus dubbel zoveel pepernootjes uit als op de foto te zien zijn, maar die zaten al lekker in onze buikjes ;o)

Geen opmerkingen: