zondag 19 oktober 2008

Makkelijke vol-au-vent

Dit is nu eens een luiwijvenreceptje sè ;o)

Ingrediënten

- 500 gehakt (of doe zoals ik en koop een pak van 500 g soepballetjes uit de diepvries in de GB of Carrefour. Die zijn ei-vrij)
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook
- 250 g champignons
- 20 g bloem
- 1/2 blokje bouillon
- een pakje room
- peper en zout
- 2 kipfiletjes

Kook de kip af. Giet af en bewaar 2 dl kookvocht. Los daarin het bouillonblokje op. Kook de soepballetjes ook kort af. Maak de champignonnekes schoon en snij ze in schijfjes (ik doe dit in een eiersnijder). Snipper de ui en de knoflook, en stoof die glazig in wat olijfolie. Bak de champignons even mee.

Doe een geutje melk in een kom, en roer daar de bloem heel goed door. Giet dit mengsel roerend door de kippenbouillon en laat inkoken. Voeg de room, de champignonnen en de balletjes toe. Voeg de stukjes kip toe.

Indien gewenst, verwarm je nog 4 videe-koekjes in 10 minuutjes op 100°C

Smullen maar!

Geen opmerkingen: