zondag 19 oktober 2008

Erwtensoep op Inge's wijze

Ingrediƫnten:

- 250 g spliterwten
- een pakje gerookte spekblokjes
- een pakje rookworst
- een knolselder
- een paar preistengels
- bouillonblokjes

Je zet water op met 250 g spliterwten, enkele bouillonblokjes (op de verpakking staat hoeveel je er moet gebruiken per liter water. Maar omdat het spek en de rookworst al gezouten zijn, doe ik er een aantal minder) en een pakje gerookte spekblokjes. Dat laat je zo'n 45 minuten koken. Intussen snij je 1 knolselder en een stuk of 3 preistengels in stukjes. Die laat je daarna nog eens 30 minuten meekoken. Op het laatste voeg je er de stukjes rookworst bij. En klaar is de soep!

1 opmerking:

PAnnouk zei

ik maak nu de soep maar moet ineens denken aan de wraps, staan die er al tussen? Handig om te komen piepen als je niet weet wat maken dit blogje ;o)