zondag 19 oktober 2008

Matomi

Dit is een gerecht dat ik nog heb leren maken op school. Er is wat werk aan, maar het is zoooo overheerlijk!

Ingrediënten:

- 5 aardappelen
- een 5-tal wortelen
- een ui
- 300 g gehakt
- een bouillonblokje
- klein blikje tomatenpuree
- 250 ml melk
- 25-30 g bloem
- geraspte kaas

Aardappeltjes schillen, koken en schikken in een vuurvaste schotel. (of voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken)

Worteltjes in schijfjes koken. Afkoken en over de aardappeltjes schikken (je kan hier in de groente variëren).

Ui bakken, samen met gehakt. Hier kruimel je een bouillonblokje onder. Als het gehakt rul gebakken is, doe je er nog de tomatenpuree bij. Dit mengsel giet je over de worteltjes

Maak een bechamelsausje. Ik doe dit door een 250 ml melk te nemen, daar een flinke soeplepel bloem bij. Al roerend aan de kook brengen en kruiden naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Dit giet je over het gehakt. Kaas er over strooien en 20 minuten op 200°C in de oven zetten. De laatste 5 minuutjes zet je de grill op zodat het kaaskorstje een mooi bruin kleurtje krijgt.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Deze week heeft mijn ventje dit gerecht klaargemaakt en het was superlekker. Echt om duimen en vingers bij af te lekken en ook zeer kindvriendelijk. Als je nog van die toppers hebt, laat maar komen!

Gitt zei

Ik vind dit een top recept!!!!
Kei lekker en niemand die klaagt, telkens een succes!!!