zondag 12 september 2010

Groentefrittata

Uit diezelfde Libelle kwam ook dit recept.
Ingrediƫnten:
- 2 wortels
- 2 uien
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 8 eieren
- 100 ml (soja)room
- 100 gr geraspte (lactosevrije) kaas
- 1 mespunt chilipoeder
- gemengde verse kruiden (bieslook, peterselie, rozemarijn)
- 50 gr zachte boter
- 2 el olijfolie
- Pezo (Of peper&zout)

werkwijze: snij alle groenten en stukjes/blokjes. Wok 10 min op een hoog vuur in olie en laat afkoelen. Verwarm de oven op 180 °C, bestrijk 8 schaaltjes met zachte boter. Klop eieren los met room, geraspte kaas, chilipoeder en de kruiden.
Vul de ovenschaaltjes voor 2/3e met groenten en overgiet met eiermengsel. Laat 30 minuten in de oven in een warmwaterbad (au bain-marie) garen in de voorverwarmde oven. Serveer warm.

Geen opmerkingen: