zondag 12 september 2010

Crumble met peren en bosbessen

Dit receptje kwam ik in Libelle van 2/09/2010 tegen en lijkt me ongelofelijk lekker.

Ingrediënten:
- 2 à 3 peren
- 300 g bosbessen
- 250 g magere verse kaas (hiervoor zal ik Yofu gebruiken)
- 2 eieren
- 2 kl maïszetmeel
- 3 el suiker
En voor de crumble:
- 75 g boter
- 50 g suiker (uit ervaring weet ik dat "kinnekessuiker" helemaal top is)
- 3 el bloem
- 3 el havervlokken
- 3 el amandelschilfers

Oven voorverwarmen om 200°C. Peren in blokjes snijden en bosbessen spoelen.
Verse kaas mengen met eieren, maïszetmeel, suiker, stukjes peer en 2/3e van de bosbessen. Over 4 ovenschaaltjes verdelen en 20 minuten in de oven zetten.
De boter, suiker, bloem, havervlokken en amandelschilfers tot een kruimelig deeg mengen. Schaaltjes uit de oven halen en de rest van de bosbessen en het crumble mengsel over de schaaltjes doen. Nog eens 20 minuten afbakken. Lauw te serveren.

Geen opmerkingen: