woensdag 19 mei 2010

Rabarber-bananenconfituur

Overheerlijk! De rabarber in de tuin in plukklaar. Enkele rijpe banaatjes zijn meestal ook wel te vinden in de fruitschaal. In een handomdraai heb je overheerlijke confituur

1 kg rabarber
500 g rijpe bananen in stukjes
500 g geleisuiker (bij de andere suikers in de supermarkt)

1 kg rabarber schillen en een stukjes snijden. Op het vuur zetten met 500 g suiker, en de aanwijzingen op de verpakking volgen (1 of 3 minuten laten koken). Van het vuur af nemen.

500 g goed rijpe bananen in stukjes snijden en bij het rabarbermengsel doen. Desgewenst mixen.

Je kan confituur perfect in de diepvries bewaren. Omwille van het hoge suikergehalte, bevriest het niet, maar het blijft wel lekker vers.

Smakelijk!

4 opmerkingen:

Ellen zei

Ga ik zeker eens proberen!

vrouwtje gekruid zei

Inderdaad, dat klinkt lekker. Gaan we ook eens proberen, maar aangezien 'k aan het experimenteren ben om suikervrij te bereiden, dan wel zonder de suiker.

Aivievy zei

Hallo

Ik wil dit eens proberen in de kleuterklas.
Moet ik ergens water gebruiken?
Dit is misschien een domme vraag maar ik heb nog nooit confituur gemaakt :-)

MVG
Evy

inge zei

Neen, geen water gebruiken. Fruit geeft vanzelf voldoende vocht af.
Domme vragen bestaan niet he ;o)