zondag 27 maart 2011

Chocoladechip cookies

Ingrediënten:

•250 g bloem
•1 theelepel bakpoeder
•120 g suiker
•60 g havervlokken
•200 g malse boter op kamertemperatuur
•1 ei
•100 g donkere chocolade
•1 vanillestokje

Bereiding:

•Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de haver in de mengbeker van de keukenmachine. Meng alle ingrediënten op lage snelheid.

•Snij de malse boter in stukjes en voeg die één voor één toe aan de droge ingrediënten. Doe ook het ei in de pot met beslag.

•Snij eventueel een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Voeg de vanillezaadjes toe aan het beslag.

•Laat de machine even op hogere snelheid draaien, totdat je een egaal vast koekjesdeeg krijgt.

•Breek de chocolade en hak ze in stukjes met een mes. Zorg ervoor dat de chocolade niet al te fijn gehakt is. De stukjes chocolade in zo'n cookie moeten groot genoeg zijn.

•Voeg de chocolade bij het deeg en laat de machine alles mengen.
•Leg een vel vershoudfolie op je werkblad en schep het deeg erop. Verpak de homp deeg in de folie en laat deze een half uurtje rusten in de koelkast.

•Verwarm de oven voor op 175°C.

•Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier.

•Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm.

•Schik ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.

•Druk alle balletjes plat tot een reeks koekjes die precies even groot zijn.

•Bak de koekjes 20 minuten lang in de oven van 175°C.

Wortelsoep met cocosmelk

Ingrediënten

•2 l water met 4 bouillonblokjes
•10 dikke wortels
•2 uien
•1 teentje look
•2 dl kokosmelk
•1 eetlepel gele curry
•2 takjes tijm
•2 blaadjes laurier
•enkele takjes verse koriander
•een klontje boter

Bereiding

Ui pellen en grof snijden. Aanstoven op een matig vuurtje. Knoflook toevoegen.
Wortels schillen en in stukjes snijden, toevoegen. Eventjes opstoven.

Water en bouillonblokjes toevoegen, 30 minuten laten sudderen, samen met de laurier en de tijm.
Curry en kokosmelk toevoegen, laurier er uit halen en alles mixen.

Bij het opdienen nog enkele blaadjes verse koriander toevoegen.

vrijdag 25 maart 2011

Witte chocomousse

voor 4 personen:
2 gelatineblaadjes (2g/stuk)
400g witte chocolade
4 eieren
100 g suiker
3 dl room

Gelatine weken in koud water
Chocolade smelten in 1/2 dl room. Uitgeknepen gelatine toevoegen
50 g suiker met eigelen opkloppen --> 7 minuten tot ze schuimig/wit zijn De rest van de room stijf kloppen, niet te hard
Eiwit stijf kloppen met de rest van de suiker

Chocolademengsel mengen met eigeel (lauwwarm), daarna eiwit erdoor roeren en dan de room

laten opstijven in de frigo

Bananen-chocolade muffins, 12 stuks

3 zeer rijpe bananen
1,25 dl zonnebloemolie
2 eieren
250 g bloem
100 g suiker
1/2 theelepel natriumbicarbonaat
1 theelepel bakpoeder
150 g chocoladeparels

Oven op 180 °C voorverwarmen
Bananen prakken
Olie kloppen met de eieren
Bloem, suiker, bakpoeder en natriumbicarbonaat mengen en bij het eiermengsel gieten, goed mengen. Bananen er bij doen, chocoladeparels er bij doen.

In muffinvormpjes ongeveer 20 minuten bakken

zaterdag 19 maart 2011

Maangedroogde tomaatjes


Oooh zo makkelijk om te maken.

Je warmt de oven op, zo warm als maar mogelijk is. Intussen snij je de gewenste hoeveelheid kerstomaatjes in partjes. Je sprenkelt er olijfolie, zout en suiker over. Verder kan je nog met andere kruiden experimenteren, wij vinden het met tijm wel lekker.

Je doet alles in een ovenvaste schotel, en zet deze in de oven. Oven uit, nachtje slapen en de maangedroogde tomaatjes zijn klaar!