donderdag 27 mei 2010

Overschotel met witloof

Ik heb slechte eters in huis. En witloof is al helemaal geen favoriet. Dit gerechtje ging er thans in als zoetekoek! Het komt uit een oude libelle. Het enige wat ik aangepast heb is dat ik puree er over gedaan heb in plaats van aardappelschijfjes. (en lactosevrije melk en kaas uiteraard...)
Smakelijk maar weer!

woensdag 19 mei 2010

Rabarber-bananenconfituur

Overheerlijk! De rabarber in de tuin in plukklaar. Enkele rijpe banaatjes zijn meestal ook wel te vinden in de fruitschaal. In een handomdraai heb je overheerlijke confituur

1 kg rabarber
500 g rijpe bananen in stukjes
500 g geleisuiker (bij de andere suikers in de supermarkt)

1 kg rabarber schillen en een stukjes snijden. Op het vuur zetten met 500 g suiker, en de aanwijzingen op de verpakking volgen (1 of 3 minuten laten koken). Van het vuur af nemen.

500 g goed rijpe bananen in stukjes snijden en bij het rabarbermengsel doen. Desgewenst mixen.

Je kan confituur perfect in de diepvries bewaren. Omwille van het hoge suikergehalte, bevriest het niet, maar het blijft wel lekker vers.

Smakelijk!